Proč bychom se báli, na Havraní skály, dudláj, dudláj dá…..

Radvanec, je obec na Českolipsku, nedaleko Nového Boru. Díky tomu, že má za humny skvělé přírodní úkazy a pozůstatky našich předků v podobě reliéfů, nenechalo nás to chladnými a přesně před rokem jsme tuto obec navštívili.

Ovečky k jaru neodmyslitelně patří

Zaparkovali jsme u silnice vedoucí obcí a rovnou vzali smě na Havraní skály. Průchod obcí dle námi doporučované trasy nám zajistil hned několik fotografických cílů. Studánky, reliéfy, sochy, bývalý mlýn atp. a potom již hurá do lesa, který máme tak rádi.

na vrcholu Havraních skal

A v lese jsme se dočkali Havraních skal, různých skal a skalek, Údolí samoty, jeskyně…..no prostě trasa, kterou jsme se vydali obsahovala/spojovala co nejvíce míst, která se dají fotografovat, nebo ze kterých se dá fotografovat (vyhlídky). A tak jsme chodili nahoru a dolů, doleva i doprava, pobíhali jsme lesem pro co nejlepší záběry.

jeden z reliéfů Krista na okruhu v Radvanci

Cestou zpět jsme obkroužili vrch Strážný a vyhlídkou do krajiny z Radvanecké věže jsme celý výlet zakončili. Každopádně, jak je naším zvykem, trasa byla zvolena tak, abychom se po celou dobu měli čím kochat a i proto vám dnes doporučujeme tento tip na výlet. Byli jsme moc spokojeni.

Shrnující informace

  • převýšení 271 m
  • délka trasy cca. 11 km
  • typ trasy okruh
  • náklady 0 Kč
  • otevřeno non-stop

Doplňující informace:

Tak se hezky projděte, fotografujte a krom toho, co vidíte zde, máme další fotografie na našem Instagram účtu. Mějte se turisté!

Facebooktwitteryoutubeinstagramby feather
Facebooktwitterby feather
Příspěvek byl publikován v rubrice Liberecký kraj se štítky , , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.